8 mars 2020
17:00

IK Virgo

Referat: Älvängens IK - IK Virgo

Kanonväder under lördagen följdes upp med riktigt skitväder på söndagen då vi skulle spela vår tredje träningsmatch för året. IK Virgo kom på besök, ett stabilt lag som spelar i den andra division 3 serien och som vi förlorade mot förra året i en träningsmatch med 3-0 innan höstsäsongen drog igång.
Regn och vind i planens längdriktning, vi fick börja med medvind och det avgjorde den här matchen.
Vi trycker tillbaks dem ordentligt och vi gör två mål direkt i inledningen och det gör så vår tuppkam växte än mer.
Målen rullar in och i halvlek har vi 8-1 på resultattavlan. Många av målen är riktigt fina fotbollsmål, det glädjer och är viktigt att ta med sig framöver. Vi pratar i halvlek att det är viktigt att fortsätta jobba hela matchen, men tyvärr blev det inte så.
Kvalitetsmässigt går vi ner rejält trots motvinden, många felpass rakt i gapet på motståndarna ger givetvis dem möjlighet till målchanser. De gör två mål i andra halvlek och vi lyckas inte näta trots 5-6 frilägen, deras målvakt räddar allt det hon inte lyckades med i första halvlek. Det är en kombination bra målvaktsspel och bleka avslut, men skärpan försvann i halvlek när matchen var död.
Blir lite konstigt att vara missnöjd efter att man vinner med 8-3, men känslan är att vi hade mycket mer tekniska fel denna match än mot Mölnlycke och Kode. Vi fick en bra genomkörare, nästa helg väntar träningsmatch mot Göta på lördagen och DM match mot Utbynäs på söndagen.

ÄIK-IK Virgo 8-3 (8-1)
Mål: Vilma Winberg 3, Anna Siverbo 2, Julia Svennblad 2, Annie Dahlberg 1

Det vackra 1-0 målet